Easy cooking: Kipspiesjes met ovengroenten

Vrees niet. Mijn blog wordt heus geen kookblog. Enkel staat sinds de diagnose Lactose-intolerantie ‘fresh & healthy food’ toch wel centraal. Daarom probeer ik mijn kookhorizonten te verleggen en scheur ik regelmatig (lactosevrije) recepten uit. Deze keer was het een gerechtje uit de Libelle dat mijn aandacht trok. Toen de vriend zich stond uit te leven op de squashbaan leek het me het ideale moment om me nog eens aan een ovenschotel te wagen. Enkel werden 20 minuten voorbereiding er 30, en 40 minuten oven er een kleine 60. Laat je dus niet vangen door misleidende ondertitels van zulke recepten.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 kipfilets (of een 400g kipfilet-blokjes)
  • 500g aardappelen
  • 1 courgette
  • 1 klein bakje kerstomaten
  • 1 rode uit
  • 4 tenen knoflook
  • 5 takjes (verse) tijm
  • 1 el gedroogde oregano
  • olijfolie
  • peper
  • zeezout

Recept:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pel de knoflook. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes.
  3. Doe ze in een ovenschaal, samen met de knoflook, tijm, oregano, peper, zout en enkele eetlepels olijfolie. Schep om.
  4. Spoel en droog de kerstomaten. Spoel de courgette en snij in stukken (kwartjes). Pel de ui en snij in partjes.
  5. Snij de kip in blokjes en kruid ze af met peper en zout.
  6. Prik ze afwisselend met de courgette, ui en kerstomaten op spiesjes (satéstokjes dus).
  7. Besprenkel met olijfolie en leg ze bij de aardappelen. Zet (minstens) 40 minuten in de oven.
  8. Uiteindelijk krijg je een heerlijk geurende keuken en deze ovenschotel als resultaat.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s