Easy cooking: Stoofvlees op Provençaalse wijze

Afgelopen zondag trokken de vriend en ik naar wekelijkse gewoonte naar de markt in Herentals. Omdat het buiten kouder wordt, is het de ideale tijd om het binnen des te gezelliger te maken. Na de ontdekking dat ik last heb van voedselintoleranties (zoals lactose), hebben we het nieuwe voornemen om meer te koken met verse producten. Hieronder vind je alvast het recept voor een overheerlijk provençaals stoofpotje dat bovendien erg eenvoudig te bereiden is. Gevonden in de folder van de Delhaize, maar getest en goedgekeurd ten huize Chat’eau Stemma.


Benodigheden:stoofvlees
Een goede pot zoals Creuset helpt je een heel eind op weg.

  • 2 uien
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 1kg heel mager rundstoofvlees
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400g)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 vetarm rundbouillonblokje
  • een handvol verse basilicumblaadjes
  • een ‘noot’ boter (in mijn geval lactosevrij – alpro)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Recept:

  1. Fruit de gesnipperde uien en de reepjes gesneden paprika’s in 3 eetlepels olijfolie in een stoofpot op een zacht vuur. Zet het deksel op de pot en laat stoven.
  2. Verwarm ondertussen de boter en 1 eetlepel olijfolie in een grote pan met antikleefbodem. Bak er de blokjes vlees in bruin op een hoog vuur.
  3. Bestrooi de groenten met bloem en oregano, meng 1 minuut, voeg vervolgens de tomatenblokjes toe. Vul het lege blik volledig met warm water en doe er de helft van in de stoofpot. Meng en voeg het vlees toe, de geperste knoflooktenen en het verkruimelde bouillonblokje. Giet het resterende water in de pan waarin het vlees gebakken werd, roer de aanbaksels los en doe alles bij de stoofpot.
  4. Laat met deksel 1 uur en 30 minuten op een heel zacht vuur sudderen, roer af en toe goed.
  5. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met fijngehakte verse basilicum en serveer met gebakken aardappelen of verse pasta.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s