E-vakantie toegestaan!

Het is midden zomer. Een groot deel van de bevolking trekt huiswaarts na een deugddoende vakantie. Anderen hebben nog een reis op hun agenda staan. De afgelopen weken was het alvast beduidend stiller in ons land. Zowel op de baan als online op sociale netwerken als Facebook, Twitter, LinkedIn en Pinterest.

Sommige pagina’s namen zelf een korte e-vakantie en kondigden aan dat het beantwoorden van berichten iets langer kon duren. Knap ingespeeld om tijdens deze warme dagen te blijven voldoen aan de verwachtingen van fans. In tijden dat vele pagina’s het menselijke aspect uit het oog verliezen, worden e-vakanties warm onthaald. Zoals de vele fans van Aveve die in onderstaand voorbeeld het Facebook-team een welverdiende vakantie wensen.

Het belang van social media is identiteit geven aan je merk of bedrijf. Vele pagina’s worden vandaag de dag gestuurd vanuit platformen zoals Hootsuite en Radian 6. Niets mis mee, maar vaak wordt het menselijk enthousiasme daardoor vervangen door een functioneel proces. Je kon dankzij social media nog nooit zo dicht bij je consument staan, echter zijn er nog vele pagina’s waar die afstand tussen merk/consument enorm blijft. Fans voelen dit. De drive is uit de pagina, vragen blijven langer onbeantwoord en de conversaties verlopen erg formeel en onpersoonlijk. Hierdoor wordt het moeilijker om een band op te bouwen met de consument of klant.

Mensen vertrouwen sneller een gelijke. Iemand die net als hen af en toe behoefte heeft aan vakantie. Er even tussenuit gaan is dus zeker geen erg en wordt vaak gesteund vanuit de community. Het enige gevaar schuilt in de Facebook Edgerank, maar lig daar in deze rustigere periode zeker niet wakker van. Ik wens Woonblog en Aveve alvast een deugddoende e-vakantie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s