Complexless

Complexen… Iedereen heeft er ooit wel eens last van. Als vrouw gaan die rond een bepaalde leeftijd meestal over het lichaam. De meerderheid zal zich afvragen waarom ik dit onderwerp aankaart, want ik ben toch erg mager gebouwd en moet naar niets zien.

Helaas -wat waarschijnlijk de meerderheid niet snapt- is mager zijn geen godsgeschenk. Omdat mensen denken dat ik daar bewust voor gekozen heb, wordt je er elke keer weer op benadrukt.

“Je eet toch wel genoeg?” “Er is niets mis met wat dikker te zijn.” “Je hebt toch geen anorexia?” tot een pijnlijke “Gone with the wind” als bijnaam op de middelbare school. Het kwam tot een punt dat ik naar de dokter stapte om te vragen wat ik kon doen om bij te komen. Helaas waren er geen gezonde opties en waren mijn groei- en gewichtscurves in balans. Mijn gewicht nam toe naarmate mijn groei, enkel lag ik net onder het gemiddelde.

Het was geen pretje. Meisjes die op jonge leeftijd bezig waren met dieeten, kapulteerde me vijandig tot magere sprinkhaan. Niemand leek te snappen dat ik daar niet voor koos en elke opmerking deed me enorm veel pijn. Als je als fijn gebouwd meisje eens een appel eet in plaats van zoetigheid, werd je bekeken net als een mollige persoon een vettige hamburger zou binnenschrokken. De link ‘je bent wat je eet’ wordt vaak te snel gelegd.

De laatste tijd voel ik me gelukkig beter in mijn vel. Nu mijn omgeving meer dan ooit begint aan kinderen heb ik me voorgenomen om van mijn laatste jaren als sprinkhaan, wandelende tak en plank te genieten. Dit weekend genoot ik van een heerlijk namiddagje all you can eat-BBQ-buffet op het lentefeest van mijn metekindje. De volgende dag ging ik op winkeltrip met Stijn en botste ik toevallig op een leuk rokje op de kinderafdeling van Jbc. In de paskamer bleek dat het grootste exemplaar perfect paste. Vandaag loop ik dan ook trots en vrolijk rond in mijn ‘kinderrokje’. Nah!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s