Philips Hue iPhone applicatie krijgt indrukwekkende update

Herinneren jullie Philips Hue nog? Deze innovatieve lamp van Philips laat elke kamer in een eigen sfeer baden. Via je smartphone of tablet kun je met één vingerbeweging de lichtsterkte in de kamer bepalen. Niet alleen de lichtsterkte, maar ook de kleur van verlichting. Toch wou Philips een stapje verder gaan met het product om de verlichting nog sterker af te stemmen op het gedrag van de gebruiker.

Zo bracht Philips afgelopen maand versie 1.1 uit met heel wat nieuwe opties. De nieuwe applicatie maakt voortaan gebruik van geofencing, waarmee je het licht automatisch kan laten branden wanneer je thuiskomt en natuurlijk ook weer laten doven bij vertrek.

Verder kreeg ook de alarmfunctie een update. Zo kun je op voorhand instellen op welk uur je op welke dagen wilt wakker worden. Het licht van je slaapkamer begint automatisch te branden op het ingestelde uur. Ook erg handig als inbraakbeveiliging wanneer je op vakantie bent.

De indrukwekkendste toevoeging komt via een nieuwe samenwerking met internetdienst IFTTT (If This Then That). Hierdoor kun je je verlichting koppelen aan verschillende gebeurtenissen. Krijg je een mail binnen? Laat dan kort de verlichting op je bureau veranderen van kleur. Regent het buiten? Geef je verlichting automatisch een zachte gloed om het binnen extra gezellig te maken.

Bekijk de laatste aanpassingen in dit filmpje. Ik ben alvast erg benieuwd naar de toekomst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s